Massagepraktijk Resource

TuiNa massage

TuiNa is een therapeutische massage en een van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (Traditional Chinese Medicine/TCM). Andere pijlers van de TCM zijn acupunctuur, kruidenleer, voedingsleer en qi gong. De TCM beschouwt lichaam en geest als een geheel. Een disbalans in het lichaam kan een disbalans in de geest veroorzaken en vice versa.

TuiNa spreek je uit als TwieNa en betekent letterlijk duw (Tui), grijp (Na). De TuiNa-therapeut heeft een grote diversiteit aan technieken tot zijn beschikking. Met manipulatietechnieken zoals vegen, wrijven, kneden, drukken, vibreren en passieve bewegingen wordt het lichaam gestimuleerd haar eigen bronnen aan te boren en de weerstand te verhogen.

Om in termen van de TCM te spreken: stagnaties in de meridianen worden opgeheven, waardoor qi en bloed worden gereguleerd en de balans tussen Yin en Yang wordt hersteld.

TuiNa kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten.

De behandeling vindt plaats in een rustige omgeving. Er wordt gebruik gemaakt van natuurzuivere plantaardige en dierproefvrije oliën.

U kunt zich na de massage aangenaam moe of loom voelen. Soms voelen uw armen of benen een paar uur zwaar aan. Dat is normaal. U hoeft zich daarover geen zorgen te maken.

Zoals een van de klanten zegt: "Deze massage is geen luxe, maar een must".© 2006-2008 www.mijn-eigen-website.nl