Massagepraktijk Resource

Massage bij kanker

In mijn directe omgeving ken ook ik mensen met kanker. Vanaf het moment dat de diagnose is gesteld, ben je patiŽnt en kom je in een rollercoaster terecht. In een proces, dat zowel lichamelijk als geestelijk zeer ingrijpend kan zijn. Ik heb mogen ervaren welke waardevolle effecten een met aandacht gegeven massage kan hebben. Hier wil ik graag meer mee doen.

Daarom heb ik de specialisatie-opleiding "Massage bij kanker" gevolgd. Hier heb ik kennis opgedaan over de ziekte kanker, de behandelingen en de mogelijke bijwerkingen. Ik weet welke massage, op een verantwoorde manier en binnen de grenzen van de conditie van de patiŽnt op dat moment, kan worden gegeven. Massage kan symptomen zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid en stress verminderen. Het doet een mens gewoon goed.

In het Westeindeziekenhuis in Den Haag heb ik op de oncologie afdeling patiŽnten mogen masseren. Deze ervaring heeft me gesterkt in het idee dat, zeker voor mensen met kanker, massage bijzonder waardevol kan zijn.

Ik ben aangesloten bij het Landelijk Netwerk Massage bij kanker.© 2006-2008 www.mijn-eigen-website.nl